Energirådgivning

Energirådgivning - vores energikonsultation hjælper din virksomhed med at blive konkurrencedygtig

Det er vigtigt at finde og udnytte de energibesparende muligheder inden for transmissionsteknik. Med en kunde- og branchespecifik energirådgivning kan du finde den rigtige strategi på det rigtige tidspunkt – i både eksisterende og nye systemer.

Kundespecifik energirådgivning giver større effektivitet

Energieffektivitet, bæredygtighed og opfyldelse af specifikke klimamål får større og større betydning i mange brancher. I systemer, der ikke er blevet optimeret, kan energiudgifterne nemlig udgøre op til 90 % af levetidsomkostningerne.

Hvor energieffektiv en løsning er, afhænger ikke kun af de anvendte transmissionskomponenter. Den medfølgende analyse og rådgivning har også en afgørende betydning. Derfor udfører vores energispecialister en individuel og tilpasset kontrol af dine transmissionssystemer samt dine applikationer. På den måde sikrer vi sammen med dig, at alle relevante energibesparende faktorer findes og implementeres. Derfor er energirådgivning den centrale serviceydelse i vores effiDRIVE®-energisparekoncept. Rådgivningen er baseret på et gennemprøvet analysekoncept med praktisk orienterede værktøjer.

Vores energirådgivning vil hjælpe din virksomhed i konkurrencen. Den hjælper dig med at reducere CO2-udledninger og samtidig mindsker den klimapåvirkningen med en helhedsorienteret bæredygtig tankegang.


Vi kan tilbyde en individuel løsningsprofil til din virksomheds energistyring opdelt i fire trin:

Overblik over vores ydelser inden for energirådgivning

1. Basisrådgivning

Registrering af bæredygtige områder og besparelsesmuligheder

Med vores effiDRIVE®-basisrådgivning tilbyder vi en omfattende energioptimerende servicepakke. Ved at være i kontakt med din effiDRIVE®-energirådgiver kan du være med til at planlægge fokus. Det er dog også muligt selv at finde oplysninger om energibesparelser og derefter få rådgivning af vores specialister. Vi tilbyder forskellige hjælpeværktøjer.

Din fordel: Du får hurtigt et detaljeret overblik over emnerne energieffektivitet, lovgivning og tekniske muligheder.

 • Basisviden om moderne energistyring og de enkelte komponenter i det modulære effiDRIVE®system
 • Kvalificeret rådgivning om alle relevante regler og lovgivningsmæssige bestemmelser i netop din branche
 • Målrettet identifikation af besparelsespotentiale og muligheder ved hjælp af praktisk baserede beregninger og referenceprojekter

2. Dataregistrering

Praktisk orienteret og branchespecifik evaluering

Med systematisk registrering af alle relevante data kan vi målrettet fastslå det nuværende energiforbrug i dine systemer. Denne statusanalyse, der udføres ved hjælp af nye værktøjer og metoder, danner grundlaget for videre tiltag.

Din fordel: Ved hjælp af egnede værktøjer og analysemetoder får du det optimale indblik i forbrugsparametrene i dine anlæg.

 • Dataregistrering foretaget af vores effiDRIVE®-energirådgiver med inspektion og ydelsesmåling
 • Eventuel dataregistrering, som din virksomhed udfører ved hjælp af standardiserede og applikationsspecifikke spørgeskemaer.
 • Identifikation af alle potentielle energibesparelser og prioriteringer

3. Analyse af energieffektivitet

Målrettet fremhævelse af muligheder for energibesparelse

På baggrund af de registrerede anvendelsesdata og aktuelle værdier udarbejder vores effiDRIVE®-energirådgiver en detaljeret analyse af energieffektiviteten. Her fastlægges alle besparelsesmuligheder i de eksisterende transmissionskomponenter helt præcist, der opstilles alternative transmissionsløsninger, og de tilhørende omkostninger beregnes på en overskuelig måde.

Din fordel: Med energieffektivitetsanalysen fra SEW-EURODRIVE gives et klart og forståeligt overblik over dine systemer. På baggrund vises forskellige muligheder for energibesparende forbedringer af dit anlæg. Vi kan tilbyde følgende:

 • Udarbejdelse af en detaljeret energirapport til hvert enkelt system
 • Opstilling af mulighed for energibesparende komponenter og systemer
 • Dokumentation for resultaterne af rådgivningen via energirapporten

4. Resultatkontrol

Lad resultaterne tale for sig selv

Med vores effiDRIVE®-resultatkontrol kan alle registrerede data og gennemførte tiltag dokumenteres. Hovedformålet med systemet er en detaljeret sammenligning af alle værdier før optimeringsarbejdet med resultaterne efter omstillingen til den energieffektive løsning.

Din fordel: I forbindelse med resultatkontrollen hjælper vores effiDRIVE®-energirådgiver dig gennem hele konverteringsfasen og udarbejder hurtigt derefter en afsluttende rapport med de registrerede værdier efter konverteringen.

Dermed kan vi tilbyde professionel energirådgivning inkl. vores banebrydende transmissionsløsninger op til virkningsgradklasse IE4. På den måde sparer du tid ved sammensætning af nye systemer og begrænser udgifterne til individuel eftermontering af eksisterende systemer.

 • Variation af de iværksatte energisparetiltag med sammenlignende målinger
 • Rådgivning og support under hele konverteringsprocessen
 • Afsluttende projektprotokol inkl. måling
 • Anvendelse af de registrerede værdier til yderligere energispareprojekter i din virksomhed
Op

Dine fordele

 • Helhedsorienteret rådgivning

  Vores erfarne energieffektivitetsspecialister ser altid på det samlede system med alle komponenter og faktorer.
 • Frigørelse af midler

  Gennem målrettet rådgivning, der bidrager med at sænke energiomkostningerne og skaber luft til andre vigtige investeringer.
Op

Energispareberegner for hurtig opstilling af besparelsespotentiale

Med vores gratis energispareberegner kan du meget nemt selv beregne, hvor meget energi du kan spare ved at bruge vores energieffektive motorer. Med få klik kan du sammenligne energiforbruget med standardmotorer (IE1 = Standard Efficiency) eller energieffektive motorer (IE2 = High Efficiency, IE3 = Premium Efficiency). Energiberegningen er baseret på dine kundeoplysninger såsom driftstid, motorudnyttelse og el pris. Du kan efterfølgende beregne, hvor hurtigt investeringen er tjent hjem.

Energiforbrugsanalyse i projekteringsværktøjet SEW-EURODRIVE Workbench

SEW-EURODRIVE's eksperter og vores kunder har mulighed for at benytte en speciel funktion i projekteringsværktøjet SEW-EURODRIVE Workbench: . analyse af energiforbruget. Den deraf resulterende energirapport indeholder det samlede energiforbrug til din specifikke applikation og projekterede transmissionsløsning. Dette giver dig et godt udgangspunkt for at vælge den transmissionsteknik, der giver den bedste energieffektivitet.

Til kontaktformular

Vi hjælper dig gerne!

Har du et konkret spørgsmål eller ønsker du rådgivning? Send os en besked med dine spørgsmål.

Kontakt os nu
Få mere at vide
effiDRIVE® energy saving solutions
Saving energy with SEW-EURODRIVE

Videoen indlæses...

effiDRIVE® energy saving solutions

Film om effiDRIVE®-energiudnyttelseskoncept

Her kan du se animationer af, hvad vi kan tilbyde dig inden for energiudnyttelse med vores effiDRIVE®-koncept

Downloads

Senest besøgt